Mladí ľudia budú diskutovať s kandidátmi na primátora

22.11.2010 Poprad

Poprad 22. novembra (TASR) – Príslušníci Rady mládeže Prešovského kraja (RMPK) a Mládežníckeho parlamentu mesta Poprad sa dnes popoludním stretnú na diskusnom fóre pod názvom Tolkšou bez kravát s kandidátmi na post ...
Koordinátor projektu Ľuboš Marcinek informoval, že stretnutie je prioritne určené mladým ľuďom, prvovoličom a uskutoční sa v rámci informačno-aktivizačnej kampane „Samo sa to o5 nespraví“ pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami.
„Témami diskusie budú tvorba a realizácia mládežníckej politiky v meste Poprad, koncepcia práce s mládežou, zastúpenie mládeže v komisiách pri Mestskom zastupiteľstve v Poprade, podpora popradskej mládeže zo strany miestnej samosprávy a pod. , “ konkretizoval Marcinek. Okrem toho sa budú mladí ľudia pýtať aj na systém finančnej podpory mimoškolskej činnosti mládeže v Poprade či na podporu sociálnej oblasti mladých, ako zamestnanosť a bývanie.
Cieľom kampane je motivovať mladých ľudí na účasť v komunálnych voľbách 2010 v rámci celého Prešovského kraja. „Chceme im poskytnúť informácie o miestnej samospráve, “ doplnil Marcinek. Jednou z prioritných úloh projektu je zvýšiť aktívne občianstvo a podporiť spoluúčasť mladých ľudí na miestnom živote aj prostredníctvom efektívneho fungovania mestských mládežníckych parlamentov a obecných rád mládeže.
 

Vyberte región